info regio

SEP

26

2014

S-a inaugurat Centrul social pentru adulţi cu handicap Dâmboviţa, creat cu ajutorul fondurilor Regio
În data de 26 septembrie, la Târgovişte s-a inaugurat Centrul social multifuncţional de resurse şi servicii pentru adulţi cu handicap Dâmboviţa, ce a fost înfiinţat cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio. La eveniment au participat vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, precum şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale din judeţul Dâmboviţa.

Pentru realizarea acestui centru, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, în calitate de beneficiar, a semnat contractul de finanţare în luna octombrie 2011, prin care a obţinut asistenţă financiară nerambursabilă din Regio - Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.2 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale”.

Proiectul „Centrul social multifuncţional de resurse şi servicii pentru adulţi cu handicap Dâmboviţa” are o valoare totală de 3.680.673,47 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 2.871.710 lei (fonduri FEDR: 2.440.953,50 lei; fonduri de la bugetul de stat: 373.322,30 lei; cofinanţarea eligibilă a beneficiarului: 57.434,20 lei).

Acest contract de finanţare vizează crearea unei infrastructuri moderne, eficace şi eficiente, cu dotări la standarde europene în domeniul serviciilor sociale din municipiul Târgovişte, destinat asistenţei sociale pentru persoanele adulte cu handicap. Noul centru social va cuprinde, pe lângă serviciile oferite în prezent, două noi tipuri de servicii sociale specializate destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi din judeţul Dâmboviţa: Centrul de consiliere şi sprijin pentru integrare socială a persoanelor cu boli psihice şi Serviciul de recuperare şi reabilitare neuromotorie pentru persoane cu handicap. La nivelul judeţului Dâmboviţa au fost depuse în total opt proiecte, prin care se solicită finanţare Regio pentru dezvoltarea infrastructurii serviciilor sociale (DMI 3.2 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale”), până în prezent fiind semnate cinci contracte, ce au o valoare totală de peste 18 milioane de lei.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231