info regio

OCT

07

2014

Un nou contract de finanțare pentru Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Situații de Urgență Sud Muntenia”
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia”, în calitate de beneficiar, a primit asistenţă financiară europeană în cadrul programului Regio, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.3 „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă”. Proiectul „Achiziție echipamente pentru intervenții de urgență în condiții de iarnă (autofreze de zăpadă), în regiunea Sud Muntenia” vizează creşterea calităţii serviciilor pentru siguranţă publică şi de asistenţă medicală în situaţii de urgenţă la nivelul tuturor celor şapte judeţe ale regiunii Sud Muntenia. Cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio, într-o perioadă de 15 luni, bazele operaţionale din judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomița, Prahova şi Teleorman vor fi dotate cu şapte echipamente pentru intervenţii de urgenţă în condiţii de iarnă (autofreze de zăpadă). Astfel, se va îmbunătăţi capacitatea de răspuns în situaţii de urgenţă pe timp de iarnă, prin asigurarea accesului şi reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat în situaţii de urgenţă.

Valoarea totală a contractului de finanţare este de 6.354.599,99 lei, din care 5.401.409,99 lei reprezintă fonduri FEDR, 826.098 de lei este valoarea nerambursabilă din bugetul naţional, iar 127.092 lei esre cofinanţarea eligibilă a beneficiarului.

Implementarea acestui proiect va conduce la întărirea colaborării dintre judeţele regiunii Sud Muntenia şi a regiunii cu judeţele limitrofe, în perspectiva îmbunătăţirii siguranţei populaţiei şi a bunurilor din aceste zone în cel mai scurt timp posibil.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia” a mai primit asistenţă nerambursabilă Regio pentru alte două proiecte: „Achiziţie echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în regiunea Sud Muntenia” şi „Achiziţie echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în regiunea Sud Muntenia – Etapa a II-a”. Valoarea totală a acestor contracte este de peste 71,5 milioane de lei, din care asistenţa nerambursabilă solicitată este de peste 62,2 milioane de lei.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231