info regio

OCT

15

2014

Infrastructura serviciilor sociale din Prahova, modernizată prin Regio
La mijlocul lunii octombrie a fost semnat un nou contract de finanţare în cadrul Regio ce are ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii sociale din judeţul Prahova.

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi dotarea cu echipamente specifice nevoilor beneficiarilor de servicii din CITOPAH Tătărăi, judeţul Prahova” pentru care Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională pentru Persoane Adulte cu Handicap Tătărăi, comuna Poiana Burchii, județul Prahova, a obţinut finanţare nerambursabilă europeană a fost depus în cadrul Domeniului major de intervenţie 3.2 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale” al Programului Operaţional Regional 2007 - 2013. Acesta are o valoare totală de 3.989.150,72 lei, din care valoarea eligibilă este de 2.857.277,60 lei (fonduri FEDR - 2.428.685,96 lei; fonduri de la bugetul naţional - 371.446,09 lei; cofinanţarea eligibilă a beneficiarului - 57.145,55 lei).

Contractul de finanţare vizează îmbunătăţirea calităţii infrastructurii, a gradului de confort și dezvoltarea serviciilor oferite în cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru Persoane Adulte cu Handicap Tătărăi. Într-un interval de 14 luni, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile Regio, se vor realiza lucrări de consolidare, reabilitare, modernizare şi echipare a clădirii Pavilion bolnavi (C11) din cadrul C.I.T.O.P.A.H. Tătărăi în vederea redării circuitului funcţional al clădirii. De asemenea, va fi construită o seră cu suprafața de 70 mp pentru dezvoltarea serviciilor destinate recuperării şi implicării active a persoanelor beneficiare ale serviciilor din cadrul centrului.

Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională pentru Persoane Adulte cu Handicap Tătărăi, din structura D.G.S.A.S.P.C. Prahova, este un centru de tip rezidențial pentru persoane adulte cu handicap de tip neuropsihic și asigură acestei categorii de beneficiari, pe termen nedeterminat, găzduire, asistență medicală și îngrijire, recuperare și reabilitare, și socializare.

Până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, au fost depuse în total 10 proiecte pentru reabilitarea infrastructurii serviciilor sociale cu sprijin financiar acordat prin programul Regio, dintre acestea primind finanţare 6 contracte, ce au o valoare totală de peste 25,5 milioane de lei.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231