info regio

OCT

29

2014

Îmbunătăţirea infrastructurii educaționale din județul Ialomița prin Regio
În data de 28 octombrie, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, a semnat un nou contract de finanţare în cadrul programului Regio, pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale din judeţul Ialomiţa.

Cu acest prilej, directorul ADR Sud Muntenia a declarat următoarele: „Astăzi semnăm ultimul contract de finanţare din Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 pentru municipiul Slobozia, contract ce are ca obiectiv înfiinţarea campusului de la Grupul Şcolar „Mihai Eminescu”. Din punctul de vedere al valorii proiectului - aproape 5 milioane de euro -, acesta se situează pe locul al doilea în ierarhia proiectelor finanţate în acest apel de cereri pentru şcoli, deschis în perioada martie – iunie. Alături de celelalte două proiecte, ale căror contracte au fost semnate în urmă cu aproximativ două săptămâni, cererea ce vizează Grupul Şcolar „Mihai Eminescu” întregeşte zestrea municipiului Slobozia la peste 33 de milioane de lei. Rămânând în această zonă, aş vrea să reamintesc faptul că în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte deschis pentru Domeniul major de intervenţie 3.4, municipiul Feteşti a semnat cel mai mare contract din regiunea noastră, deci Ialomiţa este performera acestui nou apel de proiecte pentru şcoli. Trebuie să menţionez că acest domeniu de finanţare destinat infrastructurii şcolare a fost redeschis în baza unei realocări aproape fără precedent – aproape 200 de milioane de euro din programe ce riscau să dezangajeze sume pe anul 2014.”

Contractul, pentru care Municipiul Slobozia, județul Ialomiţa, a obţinut finanţare nerambursabilă europeană, a fost depus în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte, deschis în luna martie a.c. pentru Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă” al Programului Operaţional Regional 2007 - 2013.

Proiectul „Campus şcolar - SAM - Grupul Şcolar Mihai Eminescu” are o valoare totală de 22.010.223,30 lei, din care valoarea eligibilă este de 20.635.782,76 lei (fonduri FEDR – 17.540.415,35 lei; fonduri de la bugetul naţional – 2.682.651,75 lei; cofinanţarea eligibilă a beneficiarului – 412.715,66 lei). Contractul de finanţare vizează îmbunătăţirea calităţii actului educaţional şi creşterea accesului la educaţie în învăţământul preuniversitar, prin înfiinţarea unui campus aferent nucleului de învăţământ tehnic şi profesional constituit în cadrul Grupului Şcolar „Mihai Eminescu”. Perioada de implementare a proiectul va fi de 14 luni, timp în care, cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio, se vor executa lucrări pentru înfiinţarea unui campus şcolar care să îndeplinească cele mai înalte exigenţe educaţionale.

Până în prezent, la nivelul judeţului Ialomiţa au fost depuse în total 16 proiecte pentru reabilitarea infrastructurii educaţionale cu sprijin financiar acordat prin programul Regio, dintre acestea primind finanţare şase contracte, ce au o valoare totală de peste 79 milioane de lei.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231